Geschiedenis

De wortels van Vissers Olie liggen ver weg in de tijd, in 1917. Nu, maar liefst 100 jaar later is Vissers Olie uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van brandstoffen en smeermiddelen in Nederland.

Een vlucht door de historie:

1917 Gemeente verleent vergunning aan winkelier Martin Vissers (1872) om bergplaats voor benzine te bouwen bij zijn huis aan de Herstraat. Petroleum wordt deur aan deur verkocht.
1927 Woon- en pakhuis worden gebouwd aan de Americaanseweg. Ondergrondse tanks voor benzine en petroleum worden geplaatst en een benzine(meet)pomp wordt geplaatst van de Automaat (de voorganger van Esso).
1934 Gerard Vissers (1906) trouwt en neemt geleidelijk de oliehandel en kruidenierszaak over. De Tweede Wereldoorlog en de verkoop van brandstoffen op bonnen zorgen voor moeilijke tijden. Toenemend gebruik van tractoren brengt nieuwe mogelijkheden.
1955 Zoon Martin (1938) gaat meewerken in het bedrijf. De CV op olie doet zijn intrede. De vraag naar huisbrandolie neemt snel toe.
1961 Eigen depot wordt opgericht aan de Losweg te Horst.
1967 Martin Vissers wordt mededirecteur. Op de Losweg te Horst wordt de 3e tank van 1.000.000 liter in gebruik genomen.
1970 Martin neemt de zaak volledig over in verband met plotseling overlijden vader.
1973 Oliecrisis: vraag naar olie was enorm, het aanbod is gering. De verwarming op olie wordt steeds vaker vervangen door verwarming op aardgas. Het bedrijf vindt echter nieuwe wegen en houdt het hoofd boven water.
1978 Transportbedrijven worden steeds belangrijkere afnemers van Vissers.
1992 Zoon Gerbert (1971) gaat meewerken in het bedrijf. De voorbereidingen voor de verplaatsing naar de Stationsstraat zijn in volle gang. Tankstation de Weel (Sevenum) wordt overgenomen.
1994 Opening nieuwbouw Stationsstraat. Voor Vissers de start van retail-activiteiten: aankoop van onbemande stations en overname van meerdere stations in Limburg.
1997 Vissers Olie beschikt over gecertificeerd milieuzorgsysteem. De locatie aan de Herstraat Horst wordt gesaneerd.
1999 Gerbert Vissers neemt Vissers Olie over. Naast de omzet van brandstoffen neemt de omzet van smeermiddelen een enorme vlucht.
2001 Sanering aan de Herstraat wordt afgerond. Ook in Zuid- en Midden-Limburg worden tankstations overgenomen.
2007 Vissers Olie bestaat 90 jaar. De tanks aan de Losweg worden afgebroken.
2009 Nieuwe onbemande tankstations worden geopend in Mill en Gassel.
2010 Vissers Olie heeft inmiddels bijna 100 medewerkers. Haar activiteiten zijn enerzijds de groothandel in motorbrandstoffen en smeermiddelen en anderzijds de exploitatie van tankstations. Vissers Olie is actief in geheel Zuid Nederland.
2011 Overname van tankstation in Nijmegen. Daarnaast voorbereidingen voor de opening van twee groengas stations.
2012 Opening van de groengas stations in Horst en Sittard. Overname van het tankstation in Leunen met complete bakkerij en kleine supermarkt.
2013 Opening van het derde groen gas station in Melick. Inmiddels heeft Vissers Olie ruim 140 medewerkers.

2014

Vissers Olie neemt twintig bemande Esso-vestigingen in Zuidwest-Nederland over van Esso. Tien overgenomen locaties worden geëxploiteerd door Vissers Olie zelf. Bij de andere vestigingen is sprake van dealers of agenten. De stations bevinden zich op strategische locaties, onder meer aan rijkswegen. Uniek is daarnaast dat het pakket een aantal snelweglocaties bevat. Door de overname groeit Vissers Olie naar een bedrijf met ruim 250 medewerkers.

2015 Vissers Olie neemt het station de Wouwse Tol, aan de Rijksweg A58 in Bergen op Zoom over.

 

Bel ons via 077 - 399 9200 of  Neem contact met ons op