Nieuws

Vissers Olie bestaat 100 jaar!

2017 staat voor Vissers Olie in het teken van haar 100-jarig bestaan. Een mooie mijlpaal...!

Graag nemen wij u mee in een vlucht door onze historie. De wortels van Vissers Olie liggen ver weg in de tijd, in 1917. Nu, maar liefst 100 jaar later is Vissers Olie uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van brandstoffen en smeermiddelen in Nederland.

Het begon dus allemaal in 1917. De gemeente verleende destijds een vergunning aan winkelier Martin Vissers (1872) om een bergplaats voor benzine te bouwen bij zijn huis. Petroleum werd deur aan deur verkocht.

Zo'n 10 jaar later wordt er een woon- en pakhuis gebouwd aan de Americaanseweg in Horst. Ondergrondse tanks voor benzine en petroleum worden geplaatst én een benzine(meet)pomp van de Automaat (voorganger van Esso).

De Tweede Wereldoorlog en de verkoop van brandstof op bonnen zorgen voor moeilijke tijden. Het toenemend gebruik van tractoren zorgt echter voor nieuwe mogelijkheden.

In de jaren vijftig doet de Centrale Verwarming op olie zijn intrede. De vraag naar huisbrandolie neemt toe.

In 1961 wordt een eigen depot opgericht aan de Losweg in Horst. Deze tanks, recht tegenover het perron van station Horst-Sevenum, zijn voor velen een bekend gezicht. Eind jaren zestig wordt zelfs een derde tank van 1.000.000 liter in gebruik genomen. Deze tanks blijven overigens tot 2007 staan.

Tijdens de oliecrisis begin jaren zeventig was de vraag naar olie enorm, maar het aanbod gering. De verwarming op olie wordt steeds vaker vervangen door verwarming op aardgas. Vissers Olie weet echter steeds nieuwe wegen in te slaan.

Eind jaren zeventig worden transportbedrijven steeds belangrijkere afnemers van Vissers Olie.

Begin jaren negentig wordt Vissers Olie verplaatst naar de Stationsstraat, de locatie waar het bedrijf zich tot op de dag van vandaag nog steeds bevindt. In deze periode begint Vissers Olie ook met de start van haar retailactiviteiten: de aankoop van diverse bemande en onbemande stations én de overname van meerdere stations in Limburg.

Vanaf 2001 is Vissers Olie naast leverancier van de Esso-brandstoffen ook leverancier van de Mobil-smeermiddelen.

In 2014 neemt Vissers Olie twintig bemande Esso-vestigingen in Zuidwest Nederland over van Esso. Tien van deze locaties worden geëxploiteerd door Vissers Olie zelf. Al deze stations bevinden zich op strategische locaties, onder meer aan rijkswegen. Uniek is daarnaast dat het pakket een aantal snelweglocaties bevat.

2017: Vissers Olie bestaat 100 jaar! Houd onze website in de gaten én like onze Facebookpagina voor alle leuke acties en evenementen omtrent ons 100-jarig bestaan!

 

» Terug naar nieuwsoverzicht
Bel ons via 077 - 399 9200 of  Neem contact met ons op